Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@02:29:37 GMT

حال خورشید زنجان فردا گرفته است

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۴۲۹۴۱

حال خورشید زنجان فردا گرفته است

ایسنا/زنجان مسئول تیم دانشجویی اعزامی به چابهار برای رصد کسوف گفت: خورشیدگرفتگی در زنجان همزمان با طلوع خورشید است و روز زنجان با تاریکی آغاز می‌شود.

پوریا میری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اندازه ظاهری خورشید به نسبت اندازه ظاهری ماه اندازه بزرگ‌تری است، همین امر منجر به این می‌شود که هنگامی‌که ماه جلوی خورشید قرار گیرد، نمی‌تواند اندازه ظاهری خورشید را بپوشاند و شراره‌ها و نور خورشید کماکان از سوی آن می‌رسد و به همین علت به این نوع خورشیدگرفتگی، خورشیدگرفتگی حلقوی گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به عبارتی، اولین لحظه وقوع این پدیده در ساعت هفت و چهار دقیقه صبح است و نقطه اوج آن ساعت هشت و چهل و هفت دقیقه است که در این ساعت، گرفتگی به صورت ۵۶ درصد صورت می‌گیرد اما در ساعت حدودا ۱۰ و ۲۰ دقیقه، دیگر هیچ اثری از گرفتگی بر روی خورشید مشاهده نخواهد شد.

میری با اشاره به اینکه مدار ماه نسبت به زمین انحرافی در حدود ۵ درجه‌ای دارد، گفت: این مهم سبب ایجاد پدیده خورشیدگرفتگی به تعداد ۲ تا ۳ بار در طول یک سال می‌شود، به همین خاطر انتظار داریم خورشیدگرفتگی بعدی در یک تیرماه حادث شود.

مسئول تیم دانشجویی اعزامی به چابهار برای رصد کسوف از دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، با بیان اینکه در ایران خورشیدگرفتگی همزمان با لحظه طلوع خورشید خواهد بود، عنوان‌ کرد: گرفتگی ابتدایی از نوع جزئی است که گرفتگی مذکور در مناطق مختلف کشور و در ساعات مختلف به اوج می‌رسد؛ از اینرو می‌توان گفت، در ایران به صورت جزئی خورشیدگرفتگی را می‌توان مشاهده‌ کرد؛ اما در منطقه اقیانوس هند این خورشیدگرفتگی به صورت حلقوی است.

میری با اشاره به اینکه بیشترین مدت زمانی که در ایران می‌توان این خورشیدگرفتگی را رصد کرد، در منطقه جنوب شرق ایران خواهد بود، ادامه داد: به عبارتی، شهر چابهار یکی از شهرهایی است که بیشترین طول مدت زمان رصد این پدیده را دارد و این پدیده تا ساعت ۹ و ۸ دقیقه ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه ساعت ۶ و ۱۰ دقیقه که زمان طلوع خورشید در چابهار است تا ساعت ۹ و ۸ دقیقه این پدیده قابل مشاهده است، خاطرنشان کرد: خورشیدگرفتگی در زنجا،ن از نوع جزئی مشاهده می‌شود که درصد این گرفتگی ۵۶ درصد و مدت زمان آن حدود یک ساعت و چهل دقیقه است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کسوف استانی علمی و آموزشی زنجان خورشیدگرفتگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۲۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، میلیاردها سال طول می‌کشد تا الماس‌های طبیعی در نتیجه فشار لایه‌های زمین و دمای شدید در اعماق زمین شکل بگیرند. فرم‌های مصنوعی را می‌توان خیلی سریع‌تر تولید کرد؛ با این وجود برای این کار نیز دست‌کم باید چند هفته منتظر ماند.

دانشمندان به تازگی روش جدیدی را برای ساخت الماس کشف کردند که در چهارچوب آن، ترکیبی از فلزات مایع می‌تواند یک الماس مصنوعی را در عرض چند دقیقه بدون نیاز به فشاری عظیم تولید کند.

البته برای این کار، هنوز به یک دمای بالای ۱۰۲۵ درجه سانتیگراد نیاز است تا یک قطعه الماس در ۱۵۰ دقیقه تشکیل شود. این معادل فشاری است که ما در سطح دریا احساس می‌کنیم و ده‌ها هزار بار کمتر از فشاری است که معمولاً برای تولید الماس نیاز است.

تیم سازنده این الماس جدید، پژوهشگران موسسه علوم پایه در کره جنوبی هستند که امیدوارند با این شیوه بتوانند انقلابی در تولید الماس‌های مصنوعی ایجاد کنند.

تکنیک حل کردن کربن در فلز مایع برای ساخت الماس کاملاً جدید نیست و جنرال الکتریک نیم قرن پیش فرآیندی مشابه را با استفاده از سولفید آهن مذاب به جهان معرفی کرد؛ اما برای این کار نیز نیاز به ایجاد فشاری معادل ۵-۶ گیگا پاسکال و یک «دانه» الماس است تا کربن به آن بچسبد.

پژوهشگران این تیم در مقاله‌ای درباره روش جدید نوشتند: «ما روشی برای تولید الماس در فشار ۱ اتمسفر و در دمای متوسط، با استفاده از آلیاژ فلزهای مایع کشف کردیم.»

آنها در این روش از مخلوط دقیقی از فلزات مایع گالیم، آهن، نیکل و سیلیکون استفاده کردند و یک سیستم خلاء در داخل یک محفظه گرافیتی ساختند تا فلز را در حالی که در معرض ترکیبی از متان و هیدروژن قرار می‌گرفت، به سرعت گرم و سپس خنک کنند.

این کار باعث شد تا اتم‌های کربن متان در سراسر فلز ذوب شده پخش شوند و به عنوان دانه الماس عمل کنند. 

تنها پس از ۱۵ دقیقه، قطعات کوچکی از کریستال‌های الماس از فلز مایع جدا و نمایان شدند و پس از گذشت مدت دو ساعت و نیم نیز یک لایه پیوسته الماس شکل گرفت.

تحقیقات درباره این فرآیند هنوز در مراحل اولیه است؛ با این وجود اعضای تیم تحقیق معتقدند که این روش پتانسیل زیادی دارد و می‌توان به کمک آن، فلزات مایع دیگری را برای رسیدن به نتیجه مشابه یا حتی بهتر ترکیب کرد.

شیوه‌ای که در حال حاضر برای تولید اکثر الماس‌های مصنوعی استفاده می‌شود، چندین روز طول می‌کشد و به فشار بسیار بیشتری نیاز دارد.

اگر این تکنیک بتواند همچنان توسعه یابد، فرایند ساخت الماس بسیار سریع‌تر و بسیار آسان‌تر خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سامانه بارشی وارد بوشهر می‌شود/افزایش پوشش ابر و بارش پراکنده
  • برق برخی مناطق ۳ شهرستان گیلان فردا قطع می‌شود
  • (ویدیو) تعطیلی دانشگاه‌های سراسر کشور از ساعت ۱۲ تا ۱۴ فردا (یکشنبه)
  • اوقات شرعی یکشنبه، نهم اردیبهشت
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • نشست خبری سرمربی تیم ملی والیبال ایران؛ فردا
  • یک گام تا بازگشت جام به خانه / ایران- تایلند؛ فردا ساعت ۱۴:۳۰ در فینال جام‌ملت‌های فوتسال آسیا
  • پیش بینی وزش شدید باد در زنجان
  • اولین ملاقات سرمربی جدید با خبرنگاران: فردا ساعت ۹
  • پوچتینو: در چلسی فقط من نباید خودم را ثابت کنم