Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@21:28:29 GMT

رابطه زلزله با خورشید گرفتگی

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۹۴۰۲۰

رابطه زلزله با خورشید گرفتگی

ایران اکونومیست- در تحقیق مشترکی که با ایرج ملک پور، شش تا هشت دوره سوابق لرزه ای در ایران را بررسی کردیم و نتایج حاصل از این تحقیق نشان می‌دهد تمامی خورشیدگرفتگی‌های کامل همراه با زلزله‌های قوی بوده است و زلزله با ریشتر بالا، در مناطقی از زمین که نوار کسوف کامل بوده، رخ داده است .

کامبیز مهدیزاده درباره تحلیل علل زلزله، معتقد است از سال 1378 تا کنون کلیه کسوف های کامل، همراه با وقوع زلزله بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گذشته هنگام وقوع خورشیدگرفتگی، برخی مردم محلی در مناطق شمالی کشور بر اساس اعتقادات خود، ظرفی فلزی می‌آوردند و به آن ضربه می‌زدند و معقتد بودند که با این عمل، اژدها خورشید در بند شده را رها می‌کند.
در تحقیق مشترکی که با ایرج ملک پور، شش تا هشت دوره سوابق لرزه ای در ایران را بررسی کردیم و نتایج حاصل از این تحقیق نشان می‌دهد تمامی خورشیدگرفتگی‌های کامل همراه با زلزله‌های قوی بوده است و زلزله با ریشتر بالا، در مناطقی از زمین که نوار کسوف کامل بوده، رخ داده است .
 نمونه آن در سال 1378 است که نوار کسوف چهارده هزار کیلومتر بود و مدت هشت ساعت تداوم داشته است و به فاصله چند ساعت بعد، شاهد زلزله شدیدی در عزمیت ترکیه بودیم که 45 هزار نفر کشته در برداشت. علت این واقعه نیم تاج خورشیدی بود که الکترومغناطیس بیشتری دارد و متشکل از طولانی‌ترین و کوتاه‌ترین طول موج‌ها، به ترتیب یعنی  قرمز و بنفش است.
همچنین کوتوله های خورشیدی که انرژی زیادی تولید می‌کنند و در شرایط کسوف این انرژی ها با حداکثر نیرو به زمین وارد می‌شوند. در چنین شرایطی (کسوف کامل) که نیروی بیشتری به زمین وارد می‌شود باعث زلزله های قوی می گردد.
چهار عنصر نیتروژن، کربن، هیدروژن و اکسیژن فقط در جو زمین وجود دارد که باعث تشکیل آب شده است، به همین دلیل است که گفته می‌شود چهار پنجم زمین را آب تشکیل داده است.
حال با توجه به هسته گداخته زمین، برای خنک کردن پوسته‌های آن به مقداری زیادی آب نیاز است که همین میزان آب برای ایجاد تعادل دمای زمین کافیست و چنانچه سه پنجم زمین از آب تشکیل می‌شد، زمین قابل سکونت نبود که در رآکتورها هم از همین منطق استفاده می‌شود .از جمله دولت و دولتمردان باید فرهنگ احترام به زمین و زمین شناسی را توسعه دهند و در ایجاد وزارت زمین شناسی و معدن اهتمام ورزند و رشته زمین شناسی نجومی در دانشگاه های کشور تاسیس گردد تا شاهد رشد و پایندگی میهن عزیزمان باشیم.   محمدرضا اسپهبد/ مشاور امور اکتشاف طرح توسعه نوآوری و فناوری‌های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری  

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۴۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن

زمین‌لرزه‌ای به قدرت ۶.۹ ریشتر جزایر «اوگاساوارا» در ژاپن را لرزاند.

به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی ژاپن اعلام کرد زمین لرزه ای با قدرت اولیه ۶.۹ ریشتر امروز (شنبه) جزایر اوگاساوارا در این کشور را لرزاند.

به گزارش شینهوا، این زمین لرزه در مرکز توکیو نیز احساس شده و هیچ هشدار سونامی در پی آن صادر نشده است.

همچنین تاکنون گزارشی در مورد خسارات و تلفات ناشی از این حادثه منتشر نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نشست زمین در خیابان علامه مجلسی اصفهان/ آب‌گرفتگی شدید در این خیابان+ فیلم
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد